Lid worden in 2024

 

U kunt vanaf nu uw jaarlijks BeRS-lidmaatschap online verlengen voor 2024 (via "MyBeRS" met uw login en paswoord). Als u ook uw ERS-lidmaatschap wilt verlengen, vergeet dan niet uw groepslidmaatschapskosten (BeRS + ERS) te betalen.

Dit lidmaatschap geeft u toegang tot de verschillende voordelen in de twee belangrijkste activiteitsgebieden van de vereniging : de wetenschappelijke kennis en de continue opleiding.

 • Beperkte deelnamekosten voor de activiteiten georganiseerd of ondersteund door de BeRS.
  Meer info over de activiteiten
   
 • Mogelijkheid tot deelname aan de vergaderingen van een of meerdere werkgroepen binnen de BeRS.
  Meer informatie over de werkgroepen
   
 • Beperkte deelnamekosten voor het internationale congres van de European Respiratory Society – het grootste congres in Europa op gebied van longziekten. De toetreding bij de ERS via de BeRS gebeurt gelijktijdig met het jaarlijkse lidmaatschap bij de BeRS. Dit geeft toegangtot publicaties, webtoepassingen, wetenschappelijke documenten verspreid door de ERS en prijsvermindering voor conferenties en gebeurtenissen georganiseerd door de ERS. Jaarlijks lidmaatschap 2024 : 30 €.
  Meer informatie over de ERS
   
 • Mogelijkheden om mee te dingen voor een van de wetenschappelijke prijzen aangeboden door de BeRS in partnerschap met de sponsors :: AstraZeneca Award, GSK Awards, Chiesi Award, de Prof. Jean-Claude Yernault, Prof. Paul Vermeire en Prof. Romain Pauwels Awards.
  Meer info over de Awards
   
 • Mogelijkheid een kandidatuur in te sturen voor het verkrijgen van een beurs (Fellowship) BeRS « training » of « research ».
  Meer over de Fellowships
 • Endoscopy Introduction Day : deelname aan de vormingsdag van "basic endoscopy".

DE CATEGORIEN LIDMAATSCHAP

De BeRS stelt vier categoriën lidmaatschap voor, in functie van uw leeftijd en van uw beroepsactiviteit : effectief lid, effectief junior lid, toetredend lid en toetredend junior lid.

Effectief lid

De effectieve leden zijn arts en zijn als hoofdberoep actief als longarts, arts met een andere specialisatie dan pneumologie of huisarts.
Jaarlijks lidmaatschap : 90 € (+ 30 € voor ERS-lidmaatschap 2024).

Effectief junior lid

De effectieve junior leden zijn arts of assistent in opleiding in de Pneumologie of een andere discipline, en zijn minder dan 35 jaar.
Jaarlijks lidmaatschap : 25 € (+ 30 € voor ERS-lidmaatschap 2024).

Toetredend lid

De toetredende leden zijn geen arts, maar als onderzoeker actief in een Belgisch onderzoeksinstelling of als hoofdberoep actief in een paramedische discipline (verpleegkundigen, kinesitherapeuten, apothekers,….).
Jaarlijks lidmaatschap : 15 € (+ 30 € voor ERS-lidmaatschap 2024).

Toetredend junior lid

De toetredende junior leden zijn geen arts, maar als onderzoeker actief in een Belgisch onderzoeksinstelling of als hoofdberoep actief in een paramedische discipline (verpleegkundige, kinesitherapeuten, apothekers, ...). Ze zijn jonger dan 35 jaar. Ook studenten en PhD studenten behoren tot deze groep.

Jaarlijks lidmaatschap : 15 € (+ 30 € voor ERS-lidmaatschap 2024).

 

Lid worden