De BeRS heeft een nieuw e-learningplatform ontwikkeld dat openstaat voor alle BeRS-leden die willen deelnemen aan afstandsonderwijs.

De Belgian Respiratory Society – BeRS – is een wetenschappelijke non-profit vereniging van artsen, verpleegkundigen, kinesisten en wetenschappelijke onderzoekers die geïnteresseerd zijn hebben in longziekten.

De belangrijkste opdracht van de BeRS is belangrijke klinische en wetenschappelijke kennis - rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden aan het ademhalingssysteem – te verspreiden door wetenschappelijke, maatschappelijke en sociale activiteiten te organiseren of te ondersteunen.

Haar activiteiten berusten op vrijwillige deelname van de leden die hun kennis overmaken door deel te nemen aan één van de 15 specifieke werkgroepen per deelgroep van de pneumologie, waarvan één voor de verpleegkundigen - de "Nursing working group".

Een congres, specifiek voor verpleegkundigen wordt jaarlijks – einde november/begin december - georganiseerd in samenwerking met de BeRS en de Belgische Vereniging voor Pneumoverpleegkundigen – BVPV wordt elk jaar eind november / begin december gehouden.

In 2023 vindt het plaats op vrijdag 8 december in Brugge.

 

BeRS e-learningplatform

 

Lid worden van de BeRS